Sydney, Surfen, en Byron Bay!
Door: janeinkangoeroeland
Blijf op de hoogte en volg Jane
17 Februari 2012 | Australië, Byron Bay
Hey duuudes!
Sinds gisteren in BYRON BAY!!! En het is echt geweldig!!! Maar laat ik bij het begin beginnen. Ik heb meerdere malen geprobeerd een reisverslag te schrijven, maar elke keer was mijn internettijd op en werd ik onderbroken. Dit is dus een heel lang verslag van mijn stukjes geschreven tekst van de afgelopen 1,5 week, aangezien deze site alles bewaart zonder het te plaatsen!
Eerst maar eens vertellen over mijn geweldige vliegtuig avontuur.
Zoals ik al eerder vermeldde, had ik maar 1 uur overstaptijd in Hong Kong. En mijn vlucht van Amsterdam naar Hong Kong had een half uur vertraging. Dus terwijl mijn tweede vlucht al aan het boarden was, kwam ik op het vliegveld aangetuft. Gelukkig kreeg ik bij aankomst te horen dat ik gratis in een dagje in het vliegveld hotel mocht doorbrengen. En wat voor hotel! Supernice en luxe! Ik was graag even HK ingetrokken, maar heb eigenlijk alleen maar geslapen en internet geprobeerd te regelen. In de avond nog een vliegtuid kunnen pakken. 9 uur vliegen, weer vertraging wegens securitybla en heel lang wachten bij de douane (ze zijn streng! Neem vooral geen vlees en ander eten mee, ze maken er een probleem van, really! Gelukkig had ik daar geen last van).
Na veel gedoe kom ik aan bij m'n hostel, vrijdag om 10 uur 's ochtends. Kan ik pas om 2 uur inchecken. Ik mn grote tas daar gedumpt en Sydney ingegaan. Kan ik maar een ding over zeggen. Wat een stad!!! Echt, WOW! Opera House (met tour), Royal Botanic Gardens, de Harbour Bridge, the Rocks, en meer! Hele dag non-stop gelopen, mijn ogen uitgekeken, en mijn voeten stukgelopen. Ja echt, een supergrote en pijnlijke blaar die het ook nog eens leuk vond open te springen. Yumyum. Na te hebben ingecheckt bleek mijn kamer vol te zitten (8 kamer dorms). Dus ik weer terug, en een paar pogingen later had ik eindelijk rust!
Zaterdag naar Taronga Zoo. Op de weg erheen nog een grote markt tegen gekomen. De zoo, een groot en cool dierenpark met bijna alleen maar Australische dieren. Ik heb me verbaasd over hoe HUGE wombats eigenlijk zijn, spinnen gezien die helaas niet achter glas zaten, en, jaja nu al, een vogelbekdier gezien! In het donker, achter glas, maar alsnog! Na sluitingstijd nog een keertje naar de Gardens gegaan om de grote vleerhondbeesten, die overdag in de bomen hangen te stinken en te krijsen, te zoeken. Dat bleek niet zo moeilijk te zijn, ze zijn moeilijk te missen. Plus ze vliegen, zeker bij zonsondergang, continu door het park, en door de stad! Lompe wezens. Dankzij een vrouwtje een grote uil gezien, die random in een boom, grenzend aan de stad, zat te chillen. Verder nog wat locale vogels gezien, waaronder van die grote witte kaketoes, kookaburas, etc.
Ik kon geen schoenen aan vanwege m'n blaar, en mijn slippers zijn ook geen succes heb ik gemerkt. Dag twee van mijn reis en mijn voeten waren al redelijk afgetrapt.
De volgende dag naar het bekende Bondi Beach! Supermooie kustwandeling gemaakt, en toen ik ergens in de namiddag eindelijk het strand op kon gaan begon het te regenen, en te onweren. Vervolgens moest ik een groot deel van de weg terug naar het hostel lopen, omdat alle bussen vol zaten...En dat is een eind, geloof me!
Maandag met een mede-backpacker door Sydney gejokt. Beetje vanalles gezien, sommige dingen dubbel. Na verdwaald te zijn geraakt en de weg weer te hebben gevonden (we bleken aan de hele andere kant van de stad te zitten) terug naar het hostel.
Dinsdag een day tour naar Blue Mountains! Met een gezellige groep en Smokey de gids. Een echte Ozzie! Wat een gast, geweldig! Het weer was eigenaardig, zoals het al is vanaf dat ik hier ben. 's Ochtends warm, begin midag bewolkt, rond 3 en 4 uur s' middags eenhoosbui van een uur en daarna is het weer droog met strakblauwe lucht. Dinsdag was het vooral erg mistig. We begonnen bij het sportcentrum waar de Olympische Spelen hebben plaatsgevonden een aantal jaar terug. Vervolgens naar een route die was afgesloten vanwege een overstroming, we zouen daar Grey Kangooroos zien. Maar die hebben we uiteindelijk alsnog gezien, een groepje, en een ander in de buurt van een huis. Vervolgens een lange wandeling langs watervallen en door de bush. Steil omlaag, en daarna dezelfde route omhoog. Na lunch gingen we de 3 sisters bewonderen, heel mooi, een dichte bank mist! Maar mist trekt heel snel op, dus vijf minuten lopen later en de 3 sisters waren weer helemaal zichtbaar. De klim naar beneden was lang, en omdat we al zoveel haden gelopen de hele dag door, gingen we met een treintje eer naar boven, de steilste rails ter wereld! Jaja, heel speciaal...
De airco die de hele nacht mijn riching op aan het blazen was, was de veroorzaker van een vervelende loopneus en gekuch de hele dag door. Dat begint eindelijk een beetje weg te trekken, maar ik heb er lang last van gehad. En airco was niet eens nodig!
En toen! Woensdag (om 6.15 uur vertrek) met OzExperience naar Spot X, een supercool surfkamp!!! :D Het was een lange rit, ongeveer 9 uur, met een stop bij o.a. een koala hospital, Coffs Harbour, en...de Big Banana! Dat laatste is wat het zegt, een hele grote banaan. Waar het op slaat, geen idee, gisteren zagen we ook een supergrote garnaal. Zo schijnen er een aantal grote random dingen te zijn in Australie, geinspireerd door Amerika.
In de avond kwamen we aan bij Spot X. Supercoole, Superchille surfspot. In de bus wat leuke mensen leren kennen met wie ik nu tijdelijk samen reis. Avondeten, beetje feesten, kletsen, socialisen, aantal freaky spinnen. Oftewel, een geslaagde avond.
Maar alles gaat natuurlijk om de ochtend erna. Surfen, dames en heren, SURFEN!!! Om 7 uur begon de les. Surfles, mensen die je met de eerste paar golven helpen, en gaan met die banaan! En het is lastig, maar ook supercool!!! Een paar keer kunnen staan, maar vaker vol met gezicht in de golven. Angst voor kwallen en haaien? Absoluut niet! Je bent veel te druk bezig met het vinden van een goede golf, peddelen als een gek, en proberen te staan! Dat laatste is het moeilijkst, als je eenmaal staat is het easy. Helaas moesten we naar een uur of twee alweer stoppen. Douchen, chillen, lunchen, en weer verder richting Byron Bay, een zeer populaire surf en hippie town in Australie. De echte surf en hippie sfeer. Onderweg dus nog die grote garnaal gezien, een little italy...wat je niet echt een little italy kan noemen. In de namiddag aangekomen, naar hostel, om in de avond met de OzExperience groep van de laatste paar dagen te gaan feesten in Cheeky Monkey's, de populaiste club van Byron Bay. Er was eten, een wet shirt competitie (Ff voor de duidelijk, ik deed niet mee!) en dansen op de tafels. Niets is te gek voor deze club!
Vandaag weer(!) vroeg op, dit keer voor een trip naar een hippie dorpje genaamd Nimbin. Met de bus door het land getrokken, superooie omgeving, chille muziek, een coole gids een een goede sfeer. Misschien wel de gezelligste dag tot nu toe! Nimbin, en echt een en al hippie, is een grappig dorpje, waar echt niets, maar dan ook NIETS te doen is. Logisch dat deze mensen de hele dag stoned zijn. Op de terugweg een barbeque, een meer bekeken en naar een waterval gelopen waar je kon zwemmen. Toen weer terug, en nu zit ik hier, in een soort gratis internetcafe, mn blog te schrijven. Gelukkig gratis, want man wat is het over de top duur hier!!! Echt waar, de hostels, het eten, de daytrips, alles is hier zo ongelofelijk duur!
Zo, dat was het eindelijk! Wat een lap tekst. Voortaan zal ik proberenelke week iets te schrijven, om zulke lappen tekst te voorkomen.
Spreek jullie snel weer!
Eerst maar eens vertellen over mijn geweldige vliegtuig avontuur.
Spreek jullie snel weer!
17 Februari 2012 - 09:23
Robin:
surfdude-chickieieieie!!!! heb je al een ketting met een haaientand? en een neuspiercing? -
18 Februari 2012 - 11:29
David:
Kun je zo'n vogelbekdier uit de dierentuin alsjeblieft voor me meenemen...? Dat zou ik echt vet vinden...