Nooo worries!
Door: janeinkangoeroeland
Blijf op de hoogte en volg Jane
25 Maart 2012 | Australië, Ravenshoe
Hey iedereen,
zo he dat is lang geleden, maar liefst 3 weken. En wat zijn er veel dingen gebeurd! Geen tijd om alles op te schrijven, daarom alleen de hoogtepunten, zit nu met een rode verhitte kop in een winkeltje met internet in Ravenshoe, en de klok tikt door. Hou je vast, dit wordt een laaaange blog.
Ik was gebleven in Rainbow Beach, wat een tijd geleden! Via Agnes Water, redelijk saai dorp, met heel.veel.gezeik. naar Airlie Beach gereisd. Gezeik omdat er een tyfoon raasde waardoor alle wegen rondom Agnes Water overspoelden en alle Greyhounds werden gecancelled. Mijn Kroombit Farmstay werd een dag verplaatst, maar ik kon mijn Whitsunday Tour niet verzetten. Iedereen van die tour was blijkbaar in staat om op tijd in Airlie Beach te zijn voor de tour. Met heel veel geluk diezelfde avond nog met een Greyhound naar Airlie Beach gereisd. In Airlie Beach kreeg ik echter een telefoontje dat mijn boot voor de dag erna werd afgelast omdat er maar 2 mensen zijn komen opdagen. Ik moest mijn Kroombit Farmstay, waar ik heel erg naar uitgekeken had, afzeggen om vervolgens te horen dat mijn boot werd afgelast. GELUKKIG kreeg ik wel een gratis upgrade. Een andere boot, the British Defender, met een gratis extara nacht, voor dezelfde dag als mijn eigenlijke boot. Niet slecht.
De volgende dag voor 2 dagen en 2 nachten naar de Whitsunday Islands. Het was bewolkt, hier een daar regen, niet super maar oke genoeg. Op een grote zeilboot waar we het grootste deel van de tijd op doorbrachten. Een ozzie, kiwi en dutchie als crewleden, en ongeveer 16 groepgenoten. Zeilen was een toffe ervaring, hele boot hing scheef. Lange tocht, in de namiddag stingersuits aan, snorkels en maskers op, en snorkelen maar! Erg mooi rif, dat Great Barrier Reef. Wel wat kwallen gezien, dus erg blij met mijn stingersuit. 100% seeing chance of a turtle, yet no turtle to be seen. Na de snorkeltour mooie zonsondergang, gechilld op de boot, gegeten (het eten was supergoed, fruit en snacks tussendoor, en grote hoeveelheid aan avondeten!). Een rustig avondje, rustige groep.
De volgende morgen naar de volgende snorkelspot. Een stuk mooier dan de eerste. In de verte een turtle gespot. Iedereen het water in, om vervolgens niets te zien. Wel heel veel grooote vissen, die je aan kon raken, zo glad! Na het snorkelen naar Haven Beach gevaren. Het beste strand ter wereld blijkbaar. Inderdaad een heel erg mooi wit strand. We bleven er een lange tijd, genoeg tijd om de eb mee te maken, en daarmee de honderden kleine krabbetjes die met zijn allen over het strand krioelden. Wat een zicht, bizar! Vervolgens naar een nog mooiere look out gelopen, onderweg grote golden orb spiders tegen gekomen. Ik kan zeggen dat het uitzicht mooi was, maar jullie moeten de foto's zien om te begrijpen wat ik bedoel. Wat ik met de foto's doe weet ik nog niet... Op de weg terug nog een slang en goanna gezien. De goanna was een stuk kleiner dan het wezen uit mijn vorige blog, hij rende vlak voor mijn neus over het pad de boom in.
Terug op de boot stukje gezeild, ondertussen was de lucht opengetrokken en werd er een mooie blauwe lucht met zonsondergang zichtbaar. Deze avond was een stuk gezelliger. Tot het punt dat ik hier en daar wat dingetjes begon te vergeten... Op het dek geslapen, ook al herinner ik er me niet heel veel van. (Vervloekt zijt gij goon!) Nogal ziekig wakker geworden. Puking in Great Barrier Reef, check. Vervolgens wel gesnorkeld. Terug naar Airlie Beach, in de namiddag nog wat afgesproken, blabla.
De volgende morgen naar Townsville en Magnetic Island! Reis sinds die dag weer samen met een van de reisgenootjes uit Byron Bay. Duits meisje genaamd Anne. Magnetic Island was super! Ik was eerst niet van plan erheen te gaan, maar ben blij dat ik het toch heb gedaan. Superveel en mooie natuur. Eerste dag beetje rondgewandeld, lookout gezocht, lookout beklommen. De volgende morgen gingen we naar de Koala Sanctuary. In totaal maar een keer betaald voor de bus, op weg naar het hostel. De rest van de afstanden ter voet afgelegd, en vooral gehitchhiked. Grappig om te zien hoe je maar 1 minuut hoeft te wachten voor er iemand stopt. In de buurt van de Sanctuary nog kleine wallabies gezien, met joey. Voor de tour nog even naar Horseshoe Bay. Wij zaten bij Nelly Bay, Horseshoe was aan de andere kant van het eiland. De koala sanctuary tour hield vooral in, het vasthouden van allerlei dieren en wat informatie. Een kleine krokodil, een zwarte kaketoe, een wombat (alleen kijken), hagedisjes, en!!! Een kleine KOALA! Zo cute! Zo zacht! Stil blijven staan, foto, en volgende. Als laatste een slang. Aam de ene kant vond ik het een soort van eco ramptoerisme. Aan de andere kant was het een hele toffe ervaring. De kleine koala was zo schattig! En de reptielen zo fascinerend! Nooit gedacht dat ik zo gefascineerd zou worden door reptielen. Als allerlaatste gingen we lorakeets voeren. Tientallen lorakeets, overal. Op je hoofd, schouders, tas, armen, met zijn vijven op en aan je handen hangend, ondertussen met zijn allen in je oren krijsend. Mijn armen waren behoorlijk bekrast door deze scherpgeklauwde vogels.
Na de sanctuary naar de forts walk gelopen. Een andere walk door het bos. Onderweg 3 wilde koala's gespot! 2, waaronder een jonkie, in een klein boompje vlak langs het pad. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar zo-CUTE! De volgende zat wat hoger, alsnog erg cool. De rest van de walk was ook tof, mooie natuur, made me want to be a ranger again. Het was al behoorlijk donker toen we terug kwamen van de walk, dezelde koala's waren behoorlijk actief tegen die tijd. Toen moesten we nog terug naar het hostel. Is allemaal goed gegaan, no worries.
De volgende dag naar Townsville, beetje door het dorp gesjokt, niet veel bijzonders.
Dag erna naar Cairns, het eindpunt van de East Coast route die alle backpackers die naar Australie gaan afleggen. Gaf een apart gevoel.
Een dagje Cairns verkend, de dag erna een daytour naar Daintree Forest en Cape Tribulation. Ik weet nu hoe het is om door een REGENwoud te lopen tijdens het fakking REGENseizoen. Het was een leuke tour though, de gids was grappig, scherpe humor, en telkens als hij stopte met praten zei hij: "sit back, relax, nooooo worries!" Verschillende lookouts, korte wandelingen door het regenwoud, langs de Daintree Icecream Company voor verse home-made icecream. Op de weg terug naar de ferry nog een cassowarie met twee kleintjes gezien! Behoorlijk zeldzaam, dus we hadden geluk. Verder nog een wildlife cruise over het water gedaan, en daarmee 2 kleine en een grotere krokodil gezien, en een felblauwe kingfisher. Drukke, maar vooral leuke dag! Alleen jammer dat we niet langer in het regenwoud konden rondlopen.
De dag erna weer vroeg op. Dit keer omdat ik een sailing day tour ging doen, die nog in mijn Oz Experience pakket zat. Goed eten (erg belangrijk, nee echt, je wil niet weten waar backpackers van leven ;) ) en de riffen waren mooier dan bij de Whitsundays. Alles in kleur, niet grijs en dood, veel mooie vissen, en dit keer wel een turtle gezien! Zat op zijn gemak beetje op de bodem, zwom wat rond, alles relaxt, zoals de schildpadden in Finding Nemo. Lange zeiltrip van en naar de snorkelspots, dus veel op de boot. Het was St. Patrick's day die dag, en dat moest natuurlijk gevierd worden! in de avond iedereen in het groen, op naar de Ierse pub, en feesten maar! I love St Patrick's day :)
De volgende ochtend weer vroeg op voor een andere daytour. Dit keer naar de Tablelands. Klein groepje, iedereen brak, maar de gids was, again, een supertoffe gast. Leuke dag, veel mooie meren en watervallen gezien, kleine schildpadjes gezien, goed eten again. Bij een van de watervallen kon je achter de waterval zwemmen. In mijn slaapdronkenheid was ik echter zwemkleding vergeten, dus ik besloot via de rand van het water naar de waterval te klimmen. Tot mijn enkels in de blubber, giftige planten ontwijkend, blootvoets, en bij de waterval zo nat geworden dat ik me een hoop moeite had kunnen besparen door gewoon in het water te springen. Het begon te regenen, of beter gezegd te hozen, of nog beter gezegd complete moesson. Vlug langs de rest van de watervallen, compleet doorweekt voor de rest van de dag...alweer. Wel erg mooi allemaal!
Zo, en nu natuurlijk hetgeen sommigen van jullie wel, en anderen van jullie niet weten. Afgelopen week, en voor de komende 2 weken, zitten Anne en ik namelijk in Eagles Nest Wildlife Hospital, in de buurt van Ravenshoe. We werken daar in ruil voor gratis voedsel en accomodatie. Werk bestaat uit het voeren van de dieren iedere ochtend en namiddag. Start om 7 uur, voeren tot uur of 8, en dan tot 12 uur varierende klusjes. Als laatste om half 4 nog vlugg voederronde van de nachtdieren. De klusjes varieren van grasmaaien en hokken schoonmaken tot karkassen opruimen *rilling* onkruid wieden, gras korthakken, huis schoonmaken, etc. etc. Overal lopen wallabies en kangoeroes, vliegen allerlei soorten vogels, kruipen vele soorten spinnen, en af en toe sneakt er eens een python naar binnen. Gewekt worden door een rock wallaby die over je caravan stuitert is ook...apart, gelukkig springen ze liever op de andere caravans. We slapen dus in een ruime caravan, hebben ontbijt, lunch en avondeten, en het eten is zoooo goed. Was ik eindelijk wat gewicht kwijt, zit het er nu weer driedubbel aan... Onze host Harry, een ex-chef, is superaardig en heeft een grote passie en liefde voor mens en dier. Hij leert ons vanalles over de dieren, en wij leren hem over het gebruik van een computer. Het is niet echt een hospital in de zin van een gebouw. Het is meer een soort sanctuary, groot erf met hokken met zieke dieren. De dieren bestaan uit uilen, frogmouths (mijn favorieten :P), kookaburra's, kaketoes, haviken, eagles, possums, wallabies en kangoeroes dus, gansjes, het grote zwijn Oscar!, en verder muisjes, duiven en ratten als voedsel. Oja, en twee dingo's! Er is een kleine blinde Joey dat we proberen te helpen, die blijft rond het huis. Er kwam een uil binnen die niet meer te redden was en dus een spuitje kreeg, gisteren kwamen er en kleine goanna en een baby possum binnen. Er gebeurt hier vanalles, teveel om op te noemen. Ik ben achtervolgt door een wallaroo, meerdere keren bestolen door een kookabura, bekropen door spinnen, en meer. Anne is echter aangevallen door dezelfde wallaroo die mij achtervolgde, alleen iets korter geleden. Jackson. Bijt en klauwwonden op dr schouders, was niet zo best. Dat was eergisteren, en vandaag hebben we Jackson eindelijk op weten te sluiten. Tot die tijd leefden we in angst, continu achtervolgt door de stalkende wallaroo. Vandaag een vrije dag, natuurlijk wel de dieren voeren, maar geen klusjes daarna. Naar de wekelijkse markt, beetje gelezen, en toen met mountainbikes 12 km naar Ravenshoe gefietst voor internet. Niet zo ver zou je denken, totdat je erachter komt dat de weg alleen maar omhoog gaat, een van de bikes het niet goed doet, en Ravenshoe het hoogst gelegen plaatsje is in heel Queensland!
Zo, dat was het weer. Een lange blog, met een nogal kortaffe beschrijving van de gebeurtenissen van de afgelopen 3 weken. Als je het tot hier hebt gered, dank je wel voor je interesse! :D De komende twee weken ben ik te vinden in het Wildlife Hospital, dus ik weet niet in hoeverre het van een blog komt. Ik heb in ieder geval geen bereik, en al helemaal niet met vodafone...
Dus tot die tijd guys, sit back, relax, nooo worries!
Dus tot die tijd guys, sit back, relax, nooo worries!
25 Maart 2012 - 12:39
Robin:
wauauauw, toppiejoppie!!! ben jaloers...xx -
08 April 2012 - 13:13
Eva:
Janee!!ik ben heeeeeel lang niet meer of facebook geweest dus ik lees nu je blog pas, maar WAUW!!! zo vet allemaal!! koalas moessons great barrier reaf echt te veel om op te noemen! ben blij dat het goed met je gaat en ik wens je nog een heeeellee fijne reis:) en je bent bijna JARIG!! omdat ik niet weet wanneer k weer op fb zit felicteer k je maar alvast:) en we gaan t wel vieren hoor, je terugkomst en je verjaardag:) aanstaande zaterdag is trouwens al de laatste wackers les, ging zo snel! was wel minder leuk zonder jou hoor;) Tot snel en let me know when your back:) (ik ben n beetje vergeten wanneer je terug komt:P) XXXXXxxx Eva